Необходими продукти:
6 големи печурки
1 средно голям картоф
1 средно голям картоф
200 гр. кайма
1 гл. лук
1 триъгълник топено сирене
150 мл. бяло вино
2 с.л. доматен сок
1 гъбен бульон
соев сос
кимион
черен пипер
индийско орехче
масло
зехтин
пармезан (или обикновен кашкавал) за поръсване
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват хубаво и се подреждат в намазана със зехтин тава. Посоляват се, поръсват се с черен пипер и във всяка гъба се поставя по около 1 кафена лъжичка масло.
Пекат се на 200 градуса за около 30 мин.
През това време се приготвя плънката. В тиган с малко зехтин запържваме нарязания на ситно лук. Като се позапържи добавяме настъргания картоф и сипваме около 50 мл. вино. Оставяме да се пържи докато се изпари виното.
Добавя се разтворения бульон, каймата, 50мл. вино, подправките и топеното сирене. Като се запържи всичко и остане почти без сос се добавя и доматения сок.
Гъбите се пълнят с готовата смес, без да се излива течностa, която се е образувала в тях при печенето. Добавя се зехтин и 50 мл. вино в тавата. Ако остане от плънката може да се сложи заедно с пънчетата около гъбите. Пекат се на 200 градуса 30 мин. Изваждат се, настъргва се кашкавала и се връщат да се запекат.
1 триъгълник топено сирене
150 мл. бяло вино
2 с.л. доматен сок
1 гъбен бульон
соев сос
кимион
черен пипер
индийско орехче
масло
зехтин
пармезан (или обикновен кашкавал) за поръсване
Начин на приготвяне:
Гъбите се почистват хубаво и се подреждат в намазана със зехтин тава. Посоляват се, поръсват се с черен пипер и във всяка гъба се поставя по около 1 кафена лъжичка масло.
Пекат се на 200 градуса за около 30 мин.
През това време се приготвя плънката. В тиган с малко зехтин запържваме нарязания на ситно лук. Като се позапържи добавяме настъргания картоф и сипваме около 50 мл. вино. Оставяме да се пържи докато се изпари виното.
Добавя се разтворения бульон, каймата, 50мл. вино, подправките и топеното сирене. Като се запържи всичко и остане почти без сос се добавя и доматения сок.
Гъбите се пълнят с готовата смес, без да се излива течностa, която се е образувала в тях при печенето. Добавя се зехтин и 50 мл. вино в тавата. Ако остане от плънката може да се сложи заедно с пънчетата около гъбите. Пекат се на 200 градуса 30 мин. Изваждат се, настъргва се кашкавала и се връщат да се запекат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар