Необходими продукти /за 2 порции/:
4-5 по-едри домати
200 гр. кайма
1-2 тиквички
1 морков
1 глава лук
червен пипер
черен пипер
сол
чубрица
4-5 парчета кашкавал (според доматите)
Начин на приготвяне:
Доматите се издълбават с помощта на ножче и лъжичка.
Вътрешността и капачетата се запазват. Лука и моркова се нарязват на ситно и се
засушават. Прибавя се каймата и малко вода. След 5 мин се прибавя обелената и
нарязана на ситно тиквичка. Отново се добавя около 1 чаена чаша вода. Бърка се
докато водата изври. Добавя се вътрешността на доматите и се бърка докато стане
по-гъст сос. Прибавят се подправките. С готовата смес се пълнят издълбаните
вече домати, предварително подредени в тавичка, в която сме сложили около 2
суп. л. олио и 1 пръст вода. Слагат им се капачетата и се пекат на 220 градуса.
Малко преди да станат готови под всяко капаче се слага парче кашкавал и се
допичат до разтапяне на кашкавала.
Няма коментари:
Публикуване на коментар