неделя, 11 януари 2015 г.

Талиатели със свинско месо и зеленчуци

























Необходими продукти /за 4 порции/:
2 малки тиквички
2 по-големи моркова
половин салата айсберг
3-4 яйца
100-200 г. свинско месо
соев сос

Продукти за маринатата за месото:
кимион
черен пипер
соев сос
чубрица
риган
2-3 с. л. олио

Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на ивици и към него се добавят продуктите за марината. Оставя се за 1-2 часа в хладилника да престои. Яйцата се чукват директно в тигана, добавя се малко олио и леко се разбъркват, колкото да се разбие жълтъка. Добавя се соев сос и от време на време се разбърква. Не трябва да стават като бъркани яйца. Пържат се до готовност като се разбъркват често. Когато са готови ги отделяме и слагаме в тигана нарязаните на ивици тиквички и моркови. Отново добавяме соев сос и съвсем малко олио. Отново се пържат почти докато станат готови (трябва да са меки). Добавяме нарязаният айсберг и отново соев сос. След около 1-2 мин зеленчуците са готови. Отделяме ги при яйцата. Слагаме отново малко олио в тигана и добавяме месото. Пържим до готовност на слаб огън. През това време може да сварите талиателите. Когато месото е готово го отделяме при зеленчуците и яйцата. Слагаме отново малко олио, отцеждаме талиателите от водата и ги запържваме за около 2-3 мин. Добавяме към тях и останалите вече готови съставки и разбъркваме още около 1-2 мин, след което ястието вече е готово.

Няма коментари:

Публикуване на коментар