сряда, 9 септември 2015 г.

Чушки бюрек


Необходими продукти:
8 печени и обелени чушки
4 яйца
200 гр. сирене
обезкостени маслини
1 с.л. каперси
магданоз
босилек
чесън

Начин на приготвяне:

Яйцата разбийте с вилицата и ги изсипете в тиган със загрята мазнина. Бъркайте на слаб котлон докато започнат да с стягат. Веднага добавете натрошеното сирене, подправките, каперсите, маслините нарязани на ситно и разбъркайте.

Почистените чушки разрежете по дължина от едната страна и разтворете напълно.

Сложете от плънката по цялата повърхност на чушката и загърнете отново.

Всяка чушка се топи в брашно, яйце и галета и се оставя така за 10 мин., за да изсъхне панировката.

Непосредствено преди пържене чушките отново се потапят в разбито яйце.

Поднесете чушките с бял или доматен сос за чушки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар