сряда, 11 март 2015 г.
Спагети с домати, лук и бекон
Необходими продукти:
2 супени лъжици зехтин
4 скилидки чесън
1 средна глава лук
щипка червен пипер
1/4 ч.л. розмарин
120 гр. бекон
1 чаша бяло вино
400 гр. домати
200 гр. спагети
100 гр. гъби
сол на вкус
кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарежете лука, гъбите, чесъна и бекона.
Загрейте зехтина в средно голям тиган.
Добавете чесъна, лука, бекона и гъбите.
Добавете подправките и оставете да се готви за около 10 мин ( докато омекне лука).
Излейте виното и оставете да се готви докато почти се изпари.
Добавете доматите, разбъркайте хубаво и оставете да се готви на котлона за около 30 мин ( докато с сгъсти) като периодично разбърквате.
Сварете спагетите, изцедете ги и ги сложете при соса. Разбъркайте хубаво.
Поднасят се поръсени с кашкавал.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар