понеделник, 12 януари 2015 г.

Свински късчета с лук, гъби и моркови

Необходими продукти ( за 2 порции):
500 гр. свинско месо
3 - 4 глави лук
2 моркова
100 гр. мариновани печурки
топено сирене
2 с.л. заквасена сметана
2 с.л. майонеза
1 с.л. горчица
кимион
черен пипер
соев сос
олио
2 с.л. масло
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на кубчета и се овкусява със соевия сос, кимиона и черния пипер. Добавя се майонезата и горчицата и се разбърква хубаво. Покрива се и се оставя да престои поне един час в хладилника.





















Лука се нарязва на полумесеци, морковите на кръгчета, гъбите на филиики. В тиган с разтопено масло и 1 с.л. олио запържваме лука докато поомекне и се добавят морковите.



















Пържат се още около 5 мин и се добавят гъбите. Отново се запържват за 2-3 мин и се добавя заквасената сметана. Оставя се на котлона докато се разтопи сметаната ( още 1-2 мин).




















Зеленчуците се отделят в купа, в тигана се слага 1 с.л. олио и се изсипва месото. Пържи се до златисто. Когато е готово към него се добавят зеленчуците и се разбърква хубаво.




















От фолио се откъсват два листа и се поставят във формата на кръст. В средата се поставя половината от сместа и отгоре се нарязват парченца топено сирене.




















Завиват се хубаво и се поставят в тавичка, в която се изсипва 1 чаена чаша вода. Пекът се в предварително загрята фурна на 200 градуса за един час.




















Когато изтече времето се отвиват внимателно, така че да не изтече соса и се поръсват с настърган кашкавал. Връщат се отново във фурната да се запекат за още 5 мин.




















Поднасят се в чиния заедно с фолиото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар